Ciciole a colazion

Gruppo Culturale Zivignago 87

Sabato 9 dicembre 2023 - ore 20.45

di Loreta Fruet
con Valeria Albertini, Sandro Beber, Donatella Beber, Massimo Biasi, Veronica Convertino, Guido Difiore, Gianni Ducati, Loreta Fruet, Simonetta Guastamaccha, Elizabeth Kinney, Bruno Laner, Andrea Plotegher, Giorgio Ravanelli, Elisabetta Rizzoli, Michele Roat, Adriana Tomaselli, Claudio Tomaselli, Sara Valcanover
rammentatrice Monica Caresia
luci e audio Ezio Fruet
costumi e coreografie Valeria Albertini e Donatella Beber
scenografie Sandro Beber e Loreta Fruet, dipinte da Lorena Martinello
regia Loreta Fruet

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Da ‘Le ricette della nonna: come asiar n’otima colazion. Per scominziar procurarse:
- En brao om con la testa fra le nugole
- Do bele fiole en zinzinin spiazarole
- Do care sorelote con diversi grii per la testa
- En camerier schenadrita e petiz come en pules
- Na coga sfodegona
- Do siori che no l’è propri propri quel che i pareva
- En bel grupo de servete e servidori laorentoni ma pù furbi che santi
- Risade e alegria en abondanza
- Musica, canti e bali qb

Procedimento:
Meter tuti i ingredienti en de na bela scudela granda e misiarli ben ben, senza stracarse, zontandoghe man man na bela dose de robe capide ognun a so vers per amalgamar el tuto.
Quando el paston el risulta erser sliss e bel da veder, meter tut en del forno za calt de publico, per n’oretta e meza. Quindi sfornarlo e torne ognuno na bela fieta da consumar subito e n altro bel toc da portar a casa, per profumarla de alegria.

 

 

                          

                                                                     

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